download

Meet the artists

Je ziet maar je zegt het niet

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Vanuit deze beleving start Achmea in samenwerking met studenten van de Hogeschool voor Kunsten Utrecht de campagne ‘Anders Kijken’. Want we zoeken een andere blik op thema’s die voor zowel de samenleving als onze organisatie belangrijk zijn. De studenten kijken vanuit hun eigen invalshoek naar deze thema’s. Deze campagne is erop gericht om nieuwe, creatieve en innovatieve perspectieven te creëren op bekende maatschappelijke thema's. Verrassende, schurende, prikkelende uitingen als startpunt voor een gesprek.​​ 

Kim Leunen | www.cargocollective.com/kimleunen & www.instagram.com/kraaksla/

Kim is een maker waarbij gevoelswaarde centraal staat. Ze probeert mensen mee te nemen in een verhaal of ervaring door middel van illustratieve of interactieve werken, met als doel ze te raken, te verrassen en in de schoenen te zetten van iets of iemand anders. Deze benadering wil ze ook inzetten voor het project ‘Anders Kijken.’ Klimaatverandering is zo’n gigantisch thema, maar wat als het dichterbij komt, de consequenties persoonlijker worden? Hoe reageert iemand daarop?

Daphne Persoon | www.daphnepersoon.nl & www.instagram.com/daphnepersoon/

Graphic designer, frame catcher, creator, lover of things she sees around her and imagination. Daphne is een beeldmaker die zich laat inspireren door haar verwondering voor de wereld om haar heen. Ze maakt toegankelijk werk, maar verwerkt hier diepere lagen in. Van concept tot zichtbaar maken, van complexe informatie begrijpelijk verbeelden tot minimalistisch beeld waarin alleen de kern zichtbaar is. Inspiratie haalt ze ook vanuit de psychologie. Wat drijft mensen en hoe kan beeld hier een rol in spelen? Fotograferen, filmen, animeren, illustreren zijn dingen die Daphne graag doet, maar haar wortels liggen bij haar liefde voor de grafische kunst. Na het afronden van haar opleiding tot grafisch ontwerper is zij Image & Media Technology gaan studeren aan de HKU. Hier kan zij al haar beeldende kwaliteiten samen voegen ook maakt ze gebruik van nieuwe media om haar concepten en ideeën tot uitwerking te brengen. Daphne is gedreven om nieuwe dingen te ontdekken, en in haar werk is ze bezig met het behoud van de natuur en oceanen. De grootste link met dit project is dan ook dat ze graag onderzoekt hoe het klimaatprobleem en duurzaamheid het beste in beeld gebracht kan worden.

 

Martijn de Jong | www.martijnjong.com

Het is interessante aan dit project vind ik dat er veel vrijheid en mogelijkheden zijn om te spelen en experimenteren. Experimenten die uiteindelijk uitgewerkt worden tot een verhaal en een boodschap over brengen.We komen in contact met verschillende thema’s zoals o.a. duurzaamheid en klimaatveranderingen, dit zijn actuele problemen die mij en ons als groep opnieuw aan het denken laat zetten, niet direct opzoek naar oplossingen maar het bewust maken van deze problemen is voor mij een doel. Door deze problemen op een luchtige manier te visualiseren vanuit mijn perspectief hoop ik het publiek aan het denken te zetten om hier bewuster van te worden. Vanuit mijn eigen interesse observeer ik alledaagse objecten en kom ik tot ideeën/concepten waarin ik deze objecten in een nieuwe context zet en gebruik om beeldend te vertellen binnen de onderwerpen van het project.

 

Nadia Marouf | www.instagram.com/nadiamarouf & www.cargocollective.com/nadiamarouf​ 

Nadia is illustrator, fotograaf, ontwerper en maker. In haar werk speelt ze graag met the underdog, wat mensen, materialen, objecten of ideeën kunnen zijn. Dingen die we snel weggooien, mensen die we vergeten; Nadia is altijd op zoek naar deze blind spots. Ze vindt er de schoonheid, potentie en inspiratie in en streeft deze visie te delen door middel van haar werk. Deze vertalingen kunnen in elke vorm tot uiting komen, van sculptuur tot tekening en van fotoserie tot gedicht. De werkwijze is intuïtief en gevoelsmatig. In het project Anders Kijken, vindt Nadia haar interesse in maatschappelijke (en wereldverbeterende) thema's in combinatie met een vrije zoektocht naar nieuwe materialen en toepassingen.

 

 

Karenina van den Crommenacker​ | www.instagram.com/karenina.bluekarenina.blue/

Karenina heeft een illustratieve achtergrond, maar maakt het liefst gebruik van verschillende media en materialen. Hiermee begint zij een visueel onderzoek naar nieuwe werelden. Vanaf jongs af aan is zij gefascineerd door beweging en biologie; iets dat terug te zien is in haar werk en haar blijft fascineren. Bij Anders Kijken snijdt zij de thema's duurzaamheid en klimaatverandering aan op een speelse en luchtige manier.

 

Amber Aarts | www.instagram.com/amber.aarts & www.amberaarts.com

Amber Aarts is een maker die haar inspiratie haalt uit het menselijk lichaam, de biologie, de wetenschap en de dood. Ze gebruikt aspecten uit deze onderwerpen om een eigen vertelling te maken. Dit doet Amber liever niet al te letterlijk, daarom gebruikt ze altijd een vorm van abstractie in haar beelden. Amber gebruikt altijd fotografie als een startpunt binnen haar werk. Ze gebruik dit medium, omdat ze hierbinnen veel kan spelen met de werkelijkheid. Klimaatverandering en duurzaamheid zijn onderwerpen die goed bij Amber haar fascinaties passen. Daarnaast is ze zelf ook al een tijdje bezig met de vraag ‘wat kan jezelf kleinschalig doen voor het milieu?' De term ‘Anders Kijken’ past weer goed bij de werkwijze van Amber. Ze wilt graag op haar manier een nieuwe blik werpen op dezeonderwerpen.

 

Suzanne van Sloten | https://suzannesloten.wixsite.com/portfolio & www.instagram.com/suzannevansloten

3e jaars Image & Media Technology studente met een passie voor beeld en creëren. Verschillende media gecombineerd tot één resultaat. Het proces is het belangrijkst. Op zoek naar het ontdekken van nieuwe technieken door middel van het maakproces. De beeldtaal past zich aan aan het concept. Nieuwsgierig naar het experiment. Werkt veel met video en fotografie, maar andere media zijn zeker niet uitgesloten.