Meet the artists

Je ziet maar je zegt het niet

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Vanuit deze beleving start Achmea in samenwerking met studenten van de Hogeschool voor Kunsten Utrecht de campagne ‘Anders Kijken’. Want we zoeken een andere blik op thema’s die voor zowel de samenleving als onze organisatie belangrijk zijn. De studenten kijken vanuit hun eigen invalshoek naar deze thema’s. Deze campagne is erop gericht om nieuwe, creatieve en innovatieve perspectieven te creëren op bekende maatschappelijke thema's. Verrassende, schurende, prikkelende uitingen als startpunt voor een gesprek.​​ 


Eva Ottevanger | https://www.instagram.com/evaottevanger_ - www.evaaottevanger.com

Eva Ottevanger is een derdejaars fotograaf in opleiding aan de HKU. Haar werk gaat vaak over hedendaagse onderwerpen, ze haalt hier inspiratie uit om haar eigen beeld hierover over te brengen aan de kijker. Ook interesseren alledaagse taferelen haar, ze vindt het een uitdaging om iets doodgewoons weer een interessante draai te geven. Mensen en het menselijk lichaam heeft haar ook altijd geïnteresseerd en vaak gebruikt ze aspecten hiervan om haar onderwerpen uit te werken. Dit alles doet ze op een suggestieve/abstracte manier die niet gelijk alles weggeeft, waardoor er nog zelf invulling aan kan worden gegeven. Voor Eva is haar camera haar middel om haar passie voor maken te vervullen.

Farryn Rahele Ippery | https://www.instagram.com/f.r.ippery/- www.frippery.nl

Ik ben een verzinnende verzamelaar, illustrerende onderzoeker en experimenterende ontdekkingsreiziger. Tijdens mijn expedities duik ik in de penumbra waar feit en fictie in elkaar overvloeien. Met de gekste associaties en vreemdste feitjes creëer ik een nieuw verhaal. Bij thuiskomst nodig ik mensen uit mijn uiteenlopende vondsten te bekijken. Door jou als toeschouwer mijn universum te laten verkennen open ik je verbeelding. 

Nathalie Westerveld | (https://www.instagram.com/nathaliewest_/  https://mailtonathalie95.wixsite.com/portfolio

Ik ben een derdejaars student fotografie aan de Universiteit van Kunsten in Utrecht (HKU)Mijn inspiratie in elk project komt voort uit een persoonlijke fascinatie en is gekoppeld aan mijn eigen identiteit of aan gebeurtenissen die ik persoonlijk ervaar.Door een klein subject uit grote hedendaagse onderwerpen aan te pakken, kan de kijker kan zich inleven op een personage of onderwerp en voelt erkenning.

Dat gevoel is wat ik wil overbrengen in mijn werk.

Alledaagse handelingen fascineren mij ook, ik vind het een uitdaging om van iets doodgewoons weer een interessant en belangrijk object te maken.Niet alleen fotografie speelt een erg grote rol in mijn werk, maar ik maak ook gebruik van o.a;archiefbeelden, collages, sculpturen, video-installaties, teksten en werk ik altijd in samenwerken met mijn onderwerp naar een eindresultaat toe.

 

Mees Knarren | https://www.instagram.com/mees.knarren/ https://meesknarren.wixsite.com/mysite

Binnen illustratie heb ik altijd historische contexten en referenties opgezocht. In mijn stijl zijn dan ook duidelijke invloeden te herkennen vanuit de kunstgeschiedenis.

Het liefst schep ik een personage op mijn papier en creëer ik een eigen wereld om het personage heen. Het zijn inkijkjes in werelden waar de tijd stil staat en waar perspectieven verschuiven, verschillende culturen kruisbestuiven, fantasie mixt met feiten en historische personages verstild weer tot leven worden gewekt.

Ik hoop door het gebruik van mijn hedendaagse illustratie stijl waarin ik historische onderwerpen visualiseer, een nieuwe waarde aan de onderwerpen mee te geven.

Ik werk het liefst gedetailleerd en teken met rake lijnen.

Dewi Gerrietsen | www.knyndesign.myportfolio.com

Iets wat kleurrijk, eigenaardig of soms ietwat bizar is, wist altijd al direct mijn aandacht te trekken: voor mij was het instant inspiratie. Ik ben nieuwsgierig en probeer daarom graag nieuwe methoden en technieken om die inspiratie te uiten.

Ik doe graag meer dan illustreren alleen. In mijn werk vind je dan ook combinaties met andere disciplines zoals muziek, schrijven of fotografie. Met levendig kleurgebruik, humor en eigenzinnigheid nog altijd als kenmerk.

 

Naydiënne Bonifacio | www.naydienebonifacio.nl

Alles kan bevraagd worden met een waarom. Als illustrator ontdek en onderzoek ik graag de waarom. Vooral onderwerpen of materialen waar we niet zo snel bij stilstaan, maar toch als maatschappij geaccepteerd hebben, fascineren mij. Door het te bevragen, er mee te spelen en het op een manier te verdraaien, probeer ik vanuit hetzelfde onderwerp een ander perspectief te creëren.

In mijn werk is humor en experimentatie terug te zien. Ik werk niet vaak in één vaste vorm. Tijdens het onderzoeksproces probeer en ontdek ik namelijk nieuwe technieken/ideeën die ik dan toepas.

 

Rosa Snijders | rosasnijders.myportfolio.com

Ik houd me vaak bezig met thema’s rond menselijk gedrag en interactie. In mijn projecten onderzoek ik mijn onderwerp middels veldwerk en visuele journalistiek.

Graag wil ik jou als toeschouwer een inkijkje te geven in hetgene waar je normaal misschien geen toegang tot hebt, of gewoonlijk aan voorbij gaat.

Mijn rol als illustrator geeft me de mogelijkheid visueel de nadruk te leggen op wat ik boeiend en belangrijk vind, daarom vind ik illustratie zo een mooie methode om mijn boodschap over te brengen.

Rein Klomphttps://cargocollective.com/rklomphttps://www.instagram.com/reincarnatie/

Mijn werk is een spontane mix van dagelijkse inspiratie, nostalgie, natuur, speelgoed en een tikkeltje psychedelica.Ik nodig je uit voor een visuele roadtrip naar de hoeken van mijn gedachten en daarbuiten.